beliaLogo
beliaLogo

Γνώρισε Τους Παραγωγούς Μας

Λίγα λόγια για εμάς

Ο ιδιόκτητος ελαιώνας της οικογένειας Στρατικοπούλου, της προσφέρει απλόχερα τον πολύτιμο καρπό του για δεκαετίες. Δάσκαλος στο επάγγελμα αλλά κυρίως παθιασμένος ελαιοπαραγωγός, ο Νίκος Στρατικόπουλος και η κόρη του Μπέττυ (πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου), φροντίζουν αυτόν τον σχετικά νέο ελαιώνα (μόλις 50 ετών περίπου) όχι γιατί χρειάζεται αλλά γιατί αγαπούν τον τόπο τους και τη γη τους.

Με βαθύ σεβασμό στη συσσωρευμένη γνώση γενεών, την εξειδικευμένη καθοδήγηση έμπειρων γεωπόνων αλλά κυρίως με απόλυτη αφοσίωση στην προστασία του περιβάλλοντος, αυτοί οι δύο άνθρωποι παράγουν το ασυναγώνιστο ελαιόλαδο Beliá εδώ και πολλά χρόνια.

Το ελαιόλαδό Beliá (προφέρεται μπε-λιά), είναι μία σύνθετη λέξη. Από το γράμμα Β της λέξης Βιολογική και τη λέξη Ελιά.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό Beliá έχει μεσαίας έντασης φρουτώδες και απόλυτα ισορροπημένη παρουσία των πικρών και πικάντικων στοιχείων που θα πρέπει να έχει ένα ανώτερο ελαιόλαδο. Φρεσκοκομμένο γρασίδι, άγρια ρίγανη και θυμάρι, τσάϊ του βουνού και λεμόνι είναι οι γεύσεις που συμπληρώνουν το ευχάριστο και διαρκές “αποτύπωμα” που αφήνει στις αισθήσεις.

Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη εποχή, συνήθως τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, μόλις αρχίζουν να “μωβίζουν”. Η μεταφορά τους στο διφασικό ελαιοτριβείο και η ψυχρή έκθλιψή τους (σε θερμοκρασία που δε ξεπερνά ποτέ τους 25°C) σε ελαιόλαδο γίνεται άμεσα, εντός της ίδιας ημέρας. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν την πολύ χαμηλή οξύτητά του (σχεδόν πάντα <0,3%) αλλά κυρίως το ελαιόλαδο μας διατηρεί αναλλοίωτη την υψηλή συγκέντρωση των πολύτιμων φαινολών, τα φυσικά συστατικά του ελαιολάδου που το κάνουν τόσο ωφέλιμο για τον άνθρωπο και την υγεία του χάρη στη αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Πιστοποιημένος συνεργάτης του δικτύου The Olivers

Μουζάκι Μεσσηνίας

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

σχεδόν πάντα <0,3%

Κορωνέικη Ελιά

1000 ρίζες

gallery-gold-2